Skip to content

Kojih 5 trendova u organizaciji rada nas čekaju u 2024. godini?

Tagged: 

• Emilija Ciric

Član
    28/03/2024 at 8:16

Sviđa mi se koncept portfolio life 🙂 Iako neki navode milenijalce kao vodiče transformacije načina na koji radimo i našeg odnosa prema poslu, mislim da je ipak Gen Z najzaslužnija za stavljanje mnogo većeg fokusa na privatni život. Kod nas za sada primećujem jedino work from home kao najprihvaćeniji koncept. Poslodavci su, silom prilike, shvatili benefite remote rada i za sebe i za svoje zaposlene. Jedino novo što u poslednje vreme primećujem je work from anywhere. Naletela sam na par kompanija koje povremeno plaćaju zaposlenima da zajedno rade sa neke druge lokacije (sa mora, sa planine, iz nekog drugog grada…) i nisam sigurna koliko mi se dopada ta opcija, iako zvuči idealno da ti firma plaća da živiš na Maldivima npr. 😀 Opet mi je to mešanje privatnog i poslovnog, ne ideš na odmor nego da radiš plus živiš sa osobama koje su ti kolege, a ne porodica. Tako da mi se više sviđa opcija da timovi ne moraju nužno da se okupljaju u svojoj kancelariji, već da rade sa različitih lokacija, ali bez odlaska na medeni mesec. 🙂

Log in to reply.