Skip to content

Pitanje o porezu na dohodak i GDP 1051 obrascu?

• Pitanje o porezu na dohodak i GDP 1051 obrascu?

Posted by Srdjan Stojic on 09/01/2020 at 22:17

Pozdrav,

zanima me sljedeća stvar: nezaposlen sam, dakle na birou, ali radim povremeno za različite agencije s kojima imam ugovor o djelu i koje mi zarađeni novac isplaćuju regularno na račun u banci. Da li sam u tom slučaju dužan da prijavljujem porez na dohodak na GPD 1051 obrascu? Dakle, nezaposlen, ali radim za dvije, povremeno i tri različite agencije s kojima imam ugovor o djelu. 

Amra Mehanović replied 5 years, 9 mjeseci prije 3 Members · 2 Replies
  • 2 Replies
  • Amra Mehanović

Član
    10/01/2020 at 15:20

Ćao Srđane, hvala ti na pitanju! Da, dužan si da prijavljuljuješ porez na dohodak na GPD 1051 obrascu, jednom godišnje. Na tom obrascu ćeš objediniti sve svoje iznose prihoda iz različitih izvora i onda objedinjeni iznos prijaviti. Nadam se da sam pomogla! Ako imaš još pitanja slobodno piši, rado ćemo pomoći :)Puno pozdrava!

• Almir

Član
    08/04/2020 at 14:19

Poštovani, vi ste dužni da prijavite ostvareni dohodak, za sve poslove koje ste obavljali. Godišnju prijavu dohotka dužna su prijaviti: sva lica koja su u toku godine ostvarila više od jednog oporezivog dohotka;sva fizička lica koja su u toku godine obavljala nesamostalni rad kod dva ili više poslodavaca istovremenolica koja su ostvarila dohodak od samostalne djelatnosti (osim paušalaca)lica koja ostvaruju dohodak iznajmljivanjem imovinelica koja ostvaruju dohodak direktno iz drugih državaukoliko poslodavac nije pravilno uplaćivao ili prijavljivao porez na dohodakKako se popunjava GPD 1051, možete naći na sljedećoj stranici: http://ceo.ba/kategorija-zanimljivosti/191-mo%C5%BEete-li-se-izvr%C5%A1iti-povrat-poreza-mo%C5%BEe.htmlLijep pozdrav,

Log in to reply.